Tips

Waar moeten goede schoenen aan voldoen?

Voeten moeten u de hele dag en uw leven lang dragen. Een beetje hulp kunnen ze daarbij goed gebruiken. Daarom zijn goede schoenen heel belangrijk.

Goede schoenen kopen

Als u schoenen gaat kopen, zorgt u er dan voor dat u sokken of kousen draagt die u in het dagelijks leven ook altijd draagt. Koop schoenen altijd pas halverwege de dag. Uw voeten zijn dan wat opgezet en zo voorkomt u dat u schoenen koopt die knellen. Pas altijd de linker en rechter schoen. Behalve dat uw voeten verschillend kunnen zijn, kunnen schoenen dat ook zijn.

Lengte

Uw schoenen moeten minimaal 1 cm. langer dan uw grootste teen zijn. Deze extra ruimte bij uw tenen is nodig om uw voeten te kunnen afwikkelen tijdens het lopen. Een voet wordt ongeveer 1 cm. langer tijdens het afwikkelen. Heeft u een klein maatverschil in uw voeten, koopt u dan schoenen in de maat van de langste voet. Passen Bij het passen moeten schoenen comfortabel zitten. Als een schoen te klein is, zal dat zo blijven. Schoenen passen zich wel iets aan het model van uw voeten aan en ze worden tijdens het gebruik wat soepeler. Van elk merk en type schoen kan de maat afwijkend zijn van wat u normaal draagt. Als een afwijkende maat goed past, neem deze dan ook en probeer niet aan de gebruikelijke maat vast te houden.

Hielomsluiting

De schoen moet bij de hiel hoog genoeg zijn, zodat u er niet uit glipt. De hielomsluiting moet stevig zijn en goed aansluiten.

Materiaal

Leer is het allerbeste materiaal voor schoenen. Het laat zich gemakkelijk vormen, is stevig, duurzaam en ventileert, waardoor de voeten minder vochtig worden. Vochtige voeten krijgen eerder last van blaren en schimmels. Kiezen voor iets duurdere schoenen van echt leer? Of toch maar kiezen voor goedkopere schoenen van imitatieleer? Vaak is de verleiding groot om te kiezen voor schoenen van imitatieleer. Ze zijn goedkoper en ze zien er vrijwel net zo leuk uit. Toch kunt u beter iets meer betalen en te kiezen voor echt leer. Hieronder vindt u vijf redenen waarom u beter kunt kiezen voor echt leer. • Echt leer zorgt ervoor dat kindervoeten gezond kunnen ademen. • Kinderschoenen van echt leer passen zich gezond aan de vorm van de kindervoeten. • Echt leer vermindert de kans op infecties, schimmelvorming en zweetvoeten. • Kinderschoenen van echt leer zijn steviger en gaan langer mee. • Kinderschoenen van echt leer zijn comfortabeler dan kinderschoenen van imitatieleer of kunststof.

Gebruik met steunzolen

Steunzolen functioneren het best in goede schoenen. De schoen moet voorzien zijn van een uitneembaar voetbed, waarmee ruimte wordt gecreëerd voor een maatwerk voetbed.

Kinderschoenen

Slecht passende schoenen – te groot, te klein, te smal of te breed – kunnen op latere leeftijd zorgen voor vervelende klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn. Bovendien worden de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van het kind verstoord. Een goed passende schoen is dus een stap in de goede richting. Bij Theuntje meten we altijd heel zorgvuldig de voetjes met elektronische meetapparatuur. Ook controleren we altijd de pasvorm als het kind staat. Door het lichaamsgewicht schuiven de voeten vaak nog iets naar voren. Goed passende schoenen zijn dus heel belangrijk voor de beweging en houding voor uw kind, maar nog belangrijker is dat goede schoenen heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de voeten. Ons doel is om voor ieder kind de juiste passende schoen te vinden. Loop gerust binnen om de voetjes en schoenen van uw kind te laten te controleren.

Open chat
Snel antwoord op je vraag!?
Hallo,

Je kunt mij een vraag stellen. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vraag.